Over mij

Mijn naam is Joleine Latour. Met 22 jaar ervaring als leerkracht en remedial teacher in het basisonderwijs, heb ik al vele kinderen van verschillende leeftijden mogen ondersteunen. Daarbij ontdekte ik hoe mooi het is als een kind opbloeit wanneer het gezien, begrepen en gehoord wordt. Door mijn empatische en geduldige aanpak, voorzien van een vleugje humor, ervaart het kind dat het tot meer in staat is dan hij of zij voorheen had aangenomen.

Omdat ik niet alleen kinderen, maar ook hun ouders wil helpen, heb ik de opleiding tot kindercoach en opvoedcoach gevolgd bij Centrum Tea Adema en deze eind 2017 succesvol afgerond. Dat bleek een hele mooie aanvulling te zijn op de kennis en ervaring die ik al met kinderen en hun ouders had opgedaan.

Verder ben ik de trotse moeder van 2 pubers, die op het voortgezet onderwijs zitten. De oudste zit op het voortgezet speciaal onderwijs. Hij heeft de diagnoses ADHD en ASS (een vorm van autisme). Dat geeft de nodige uitdagingen, maar een betere leerschool kan ik me niet voorstellen.