Over mij

Mijn naam is Joleine Latour. Met 24 jaar ervaring als leerkracht en remedial teacher in het basisonderwijs, heb ik al vele kinderen van verschillende leeftijden mogen ondersteunen. Daarbij ontdekte ik hoe mooi het is als een kind opbloeit wanneer het gezien, begrepen en gehoord wordt. Door mijn empatische en geduldige aanpak, voorzien van een vleugje humor, ervaart het kind dat het tot meer in staat is dan hij of zij voorheen had aangenomen.

Omdat ik niet alleen kinderen, maar ook hun ouders wil helpen, heb ik de opleiding tot kindercoach en opvoedcoach gevolgd bij Centrum Tea Adema en deze eind 2017 succesvol afgerond. Dat bleek een hele mooie aanvulling te zijn op de kennis en ervaring die ik al met kinderen en hun ouders had opgedaan.

Verder ben ik een trotse moeder van 2 kinderen; de jongste zit op het VO en de oudste studeert. Binnen ons gezin hebben we te maken met de nodige uitdagingen (autisme, ADHD en hechtingsproblemen). Dat vergt veel liefde en geduld, maar een betere leerschool kan ik me niet voorstellen.